Utstilling

Slik foregår utstilling

Utstillinger for våre raser arrangeres først og fremst i sommerhalvåret, fordi det er utenfor jaktsesongen. Det er en god del utstillinger å velge imellom. Men skal man slippe å reise for langt, er det lurt å følge litt med på terminlista og planlegge sesongen så man får med seg de nærmeste. NTHK har de siste årene arrangert to utstillinger pr år.

I god tid før man skal på utstilling er det lurt å delta på et sosialiserings- eller dressurkurs med hunden. Det er bra både for eier og hund. Sjansen for at hunden oppfører seg fint i utstillingsringen øker betydelig, og dermed sjansen for et godt resultat.

På utstillingen er det forskjellige klasser hundene kan meldes på, alt etter alder og om de har oppnådd jaktprøvepremie eller innehar titler fra før. Har de jaktprøvepremie meldes de på i brukshundklassen.

Før utstillinga sender arrangør ut informasjon, bl.a. om din oppmøtetid. Det er vanskelig å beregne hvor lang tid dommeren bruker på bedømmelsen, så dette er et svært omtrentlig tidspunkt, men møte opp da!

På utstillingsdagen bedømmes hundene rasevis. Alle hunder av samme kjønn i en klasse tas inn samtidig og dommeren gjør en rask vurdering. Deretter bedømmes hundene enkeltvis fra laveste katalognummer og oppover. Da får de premiegraden sin; excellent, very good, good, suficient, 0 eller KIP (kan ikke premieres). Til slutt rangeres de i klassen. De beste av hundene får vanligvis konkurrere videre med de beste i de andre klassene.

Dommer og ringpersonalet skal veilede de som er uerfarne, så det er bare å møte opp! I tillegg er det lurt å spørre etter veiledning fra de som står rundt ringen, mange har lang erfaring.

Les utstillingsreglementet her: https://www.nkk.no/getfile.php/131964359-1672648860/Dokumenter/Aktiviteter/Utstilling/Utstillingregler.pdf

Våre utstillinger

Type utstilling Tid og sted
Hund Tid og sted
Hund Tid og sted
Hund Tid og sted
Relevante linker