NM Støver 2023

Norgesmesterskapet for langbeinte drivende harehunder, støvere, arrangeres i 2023 av Nord-Trøndelag Harehundklubb. Lokasjon vil være Snåsa, ca. 2,5 time nord for Trondheim. Konkurransen går av stabelen 25.-26. november, med standkvarter på Snåsa hotell (https://www.snasahotell.no/). Arrangementsleder fra NTHHK er Eivind Christiansen og Markabygda hundepensjonat er hovedsponsor.

Vi har tilgang til 25-30 flotte skogsterreng i Snåsa, og hare finnes det også!

Veterinær under arrangementet er Isabell Hartmann.

På NM Støver starter 20 hunder, som har kvalifisert seg gjennom fem distriktsmesterskap rundt omkring i landet. De fire beste fra hvert distrikt får starte, og det er reserver i hvert distrikt, i fall det blir forfall.

Nord-Trøndelag Harehundklubb har arrangert NM flere ganger opp igjennom historien, både for støvere og småhunder. Resultatene på NM i Nord-Trøndelag er vanligvis gode, for vi legger vår sjel i å stille med jevne og gode terreng, slik at alle hunder skal få rikelig mulighet til å komme i lovlig vilt, og dermed få vise hva de duger til.

Arrangementet blir i grove trekk slik (detaljert program kommer):

Fredag 24. Oppmøte og innkvartering utover ettermiddagen. Dommermøte før førte dag. Defilering og kobling hund/fører og dommer for første prøvedag. Mat.

Lørdag 25. Frokost. Avreise til skogen. Prøve 5-8 timer (endelig prøvetid settes av dommermøtet fredag). Enkel servering. Dommermøte. Middag med resultater etter første dag.

Søndag 26. Frokost. Avreise til skogen. Prøve 5-8 timer (endelig prøvetid settes av dommermøtet fredag). Enkel servering. Dommermøte. Premieutdeling. Hjemreise. Vi oppfordrer så sterkt som mulig alle til å delta på premieutdelingen for å skape stemning – såpass respekt bør vi vise et NM.

NTHK vil sende live fra defilering og premieutdeling på vår Facebook side og ellers oppdatere Facebook underveis i arrangementet. Det vil bli liveoppdatering på dreiebok fra denne hjemmesida.